’Uplift Your Career’ -mobiilisovellus: uudenlainen työkalu uravalmennukseen

Henkilökuva Timo Lampikoski, jossa teksti Uplift Your Career by Timo LampikoskiMinulla on yli 20 vuoden kokemus uravalmennuksesta. Pandemian jälkeen olen huomannut, että ihmiset haluavat entistä enemmän yksilöllistä ja joustavaa valmennusta. Valmennettavat eivät enää halua yleisiä ohjeita tai neuvontaohjelmia. He etsivät yksilöllistä lähestymistapaa, joka perustuu heidän vahvuuksiinsa, mielenkiinnon kohteisiinsa, tavoitteisiinsa ja elämäntilanteeseensa.

Digitaalisen teknologian kehittyminen ja etätyön yleistyminen tarkoittaa, että monet ihmiset etsivät valmennuspalveluita, jotka eivät ole sidottuja tiettyyn aikaan tai paikkaan. He haluavat päästä valmennukseen esimerkiksi illalla tai viikonloppuisin ja myös verkossa.

Olen äskettäin kehittänyt ja julkaissut ‘Uplift Your Career’ -mobiilisovelluksen, joka vastaa valmennettavien toiveisiin yksilöllisyydestä ja joustavuudesta. Se on suunniteltu auttamaan ihmisiä löytämään unelmatyönsä. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi AppStoressa ja Google Playssa.

‘Uplift Your Career’ -sovellus on innovatiivinen verkkovalmennussovellus, joka mahdollistaa yksilöllisen ja joustavan valmennuksen verkossa. Se on suunniteltu tarjoamaan asiantuntija- ja johtajatyötä hakeville työnhakijoille ja alan vaihtajille työkalut ja resurssit, joita he tarvitsevat urapolulla etenemiseen. Sovellus on käytettävissä useilla eri laitteilla, mukaan lukien matkapuhelimet, tietokoneet ja tabletit, joten se on aina käsillä, kun sitä tarvitaan.

’Uplift Your Career -valmennukseni filosofiana on se, että se tekee työnhausta fiksumpaa eli helpompaa ja nopeampaa. Kannustan ja ohjaan valmennettaviani etsimään ja löytämään piilotyöpaikkoja.

Keskeisiä teemoja ovat mm. LinkedIn-profiilin optimointi, LinkedInin hyödyntäminen työnhaussa sekä verkostoituminen. Sovellus sisältää valmennusaineistoja, tavoitetehtäviä sekä ‘Career Uplifters’ -yhteisöosion. Tämä yhteisö on valmennettavieni yhteisö, ja järjestän sen jäsenille kerran kuussa Zoom-ryhmävalmennuksen. Tällä tavoin sovellus tekee uraohjauksesta ja -valmennuksesta entistä henkilökohtaisempaa ja sosiaalisempaa.

Valmennussovelluksen kaikki aineistot ja toimintatehtävät ovat englanniksi. Tämä tekee sovelluksesta toimivan työkalun kansainvälisille talenteille, jotka etsivät työtä Suomessa. Verkkovalmennuksen kaikki aineistot ovat ilmaisia ukrainalaisille maahanmuuttajille. Haluan osaltani tukea monikulttuurista yhteiskuntaa ja auttaa ukrainalaisia maahanmuuttajia löytämään työpaikkoja ja integroitumaan suomalaiseen työelämään.

Voit halutessasi tutustua ‘Uplift Your Career’ -sovellukseeni. Sen kaksi ensimmäistä moduulia ovat ilmaisia kaikille sovelluksen lataajille. Se voi tarjota sinulla uusia ideoita ja näkökulmia sekä idean uudesta työkalusta omaan ohjaus- ja valmennustyöhösi.

Timo Lampikoski on kokenut uravalmentaja ja LinkedIn-asiantuntija. Hän on Uraohjaajat ja -valmentajat ry:n jäsen. Hän on yli 20 vuoden ajan auttanut tuhansia työnhakijoita ja alanvaihtajia löytämään unelmantyönsä. Hän on juuri julkaissut ’Uplift Your Career’-mobiilisovelluksen, joka auttaa hänen valmennettaviaan löytämään ihannetyönsä fiksummin eli helpommin ja nopeammin. Viime aikoina hän on perehtynyt tekoälyn – erityisesti ChatGPT:n –hyödyntämiseen uravalmennuksessa ja työnhaussa. Hänen missionsa on ”laitetaan yhdessä urasi nosteeseen – sinun menestymisesi on minun missioni!”

QR-koodit Google Play ja AppStore

‘Uplift Your Career’ -mobiilisovellus ladattavissa AppStoressa ja Google Playssa