Uraohjaajat ja -valmentajat ry on uraohjausta ja -valmennusta tekevien henkilöjäsenten aatteellinen yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää eri koulutustaustaisten ja erilaisissa organisaatioissa uraohjaus- ja uravalmennustyötä tekevien asiantuntijoiden yhteistyötä, keskinäistä verkostoitumista ja ammatillista kehittymistä.
Yhdistys tarjoaa jäsenilleen ja muille ohjaus- ja uraohjausalan ammattilaisille matalan kynnyksen blogialustan, jossa julkaistaan uratarinoita ja muita artikkeleita elinikäisen oppimisen ja ohjauksen sekä uraohjauksen kentältä. Blogia toimittaa yhdistyksen hallitus.
Pikaohje kaikkien tekstien jäsentelyyn
|
Toimittaminen
Lähetä teksti osoitteeseen info@uraohjaajat.fi. Toimitus lukee tekstin ja lähettää kirjoittajalle korjaus- ja muokkausehdotukset. Muokkausten jälkeen toimitus tarkistaa ja oikolukee tekstin ennen sen julkaisua. Kirjoittajille ilmoitetaan, kun teksti on julkaistu sivustolla.
Kirjoitustyö
Varaa kirjoittamiselle tarpeeksi aikaa, hyvä teksti ei synny hetkessä. Jäsentele huolellisesti – ruudulta luettavan tekstin on oltava helppoa silmäillä. Selkeä kieli verkkokirjoittamisessa on tärkeää. Kirjoita yksinkertaista, napakkaa, johdonmukaista ja ymmärrettävää tekstiä. Se koukuttaa lukemaan ja saavutat laajemman lukijakunnan.
Kuvat
Lähetä itsestäsi henkilökuva jpg – tai png-muodossa. Voit lähettää myös muita haluamiasi kuvituskuvia, joissa on julkaisuoikeus esim. ilmaisista kuvapankeista.
Ohjeita uratarinan kirjoittamiseen
1. Kirjoita blogitekstisi alkuun seuraavat tiedot:
- Nimi
- Paikkakunta
- Työtehtävä ja -paikka + linkki työorganisaation verkkosivuille
- Mahdollinen LinkedIn ja/tai X-linkki (entinen Twitter):
- Mottosi (jos sinulla sellainen on)
2. Pituus ja fontti
- Tekstin ohjepituus uratarinalle on noin 3 000–6 000 merkkiä, ml. välilyönnit. Ohjepituus ei ole mikään ehdoton, vaan tarvittaessa teksti voi olla lyhyempi tai pidempi.
- fontti Times New Roman 12 – ei muotoiluja
3. Voit pohtia omaa uraasi seuraavien teemojen pohjalta. Voit poimia niistä mieleisesi – tee kuitenkin omat väliotsikot tekstiin
- Miten päädyit nykyiseen työhösi / opiskelemaan alaa?
- Muistot lapsuuden haaveammatistasi, jos se liittyy nykyiseen työhösi.
- Pääkohtia työuraltasi
- Tavoitteita työurallesi
- Kohokohtia/onnistumisia/muistoja työurallasi
- Parasta työssäsi/tärkeintä työssäsi
- Erityistaidot työssäsi
- Uraohjaajan/-valmentajan tärkeimmät taidot mielestäsi
- Opit ja vinkit, jotka haluat jakaa muille/kokemukset, jotka ovat opettaneet sinua eniten työelämässä, ja jotka voit antaa alalle haluavalle
- Ajatukset tulevaisuudestasi – mitä haluat kehittää osaamisessasi? Mikä on suurin haaveesi?
Muut ammatilliset blogiteksti – ohjeet
Ammatillisilla julkaisuilla tarkoitetaan artikkeleita, jotka levittävät tutkimukseen, kehitystyöhön tai hyväksi koettuun käytäntöön perustuvaa tietoa ammattiyhteisön käyttöön. Artikkelien pääasiallinen lukijakunta koostuu alalle koulutetuista asiantuntijoista, jotka soveltavat tietoa käytännön työssään.
Ohjepituus artikkelille on noin 5 000–10 000 merkkiä, ml. välilyönnit, pl. lähdeluettelo. Tarvittaessa kirjoitus voi olla myös ohjeellista pituutta laajempi. Fontti Times New Roman 12 – ei muotoiluja.
Lähetä myös kuva ja pieni esittelyteksti itsestäsi.
Lataa kirjoitusohje-blogi-2024