Läpinäkyvä kupla kivella sinistä taivasta vastenUraohjaajat ja -valmentajat ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2025

Vuoden 2025 toimintasuunnitelma pohjautuu yhdistyksen tavoitteeseen edistää eri koulutustaustaisten ja erilaisissa organisaatioissa uraohjaus- ja valmennustyötä tekevien asiantuntijoiden yhteistyötä, keskinäistä verkostoitumista ja ammatillista kehittymistä.

1. Vaikuttamistyö

Yhdistyksen vaikuttamistyön tavoitteena on edistää ohjausalan ammattimaistumista ylläpitämällä keskustelua ohjauksen laadusta ja ohjausasiantuntijuudesta valtakunnallisesti eri foorumeilla. Tätä tavoitetta edistetään jakamalla aktiivisesti alan uutisia sekä osallistumalla uraohjauksesta käytävään keskusteluun yhdistyksen kanavien kautta sekä julkaisemalla blogikirjoituksia yhdistyksen verkkosivuilla.

Yhdistys jatkaa aktiivista rooliaan ELO-foorumin ja työjaoston työskentelyssä ja Euroguidance kansallinen asiantuntijaryhmässä. ym vastaavissa. Myös muihin valtakunnallisiin foorumeihin osallistutaan tarpeen mukaan.

2. Jäsenten verkostoitumisen ja ammatillisen kehittymisen tukeminen

Yhdistyksen järjestämän toiminnan tavoitteena on tukea jäsenten ammatillista osaamisen kehittymistä ja antaa uusia näkökulmia uraohjaus- ja valmennustyöhön, mahdollistaa jäsenistön verkostoimista ja tarjota vertaistukea arjen työhön. Vuonna 2025 toimintaa suunnataan resurssien mukaan seuraavasti:

  • järjestetään syyskokouksen yhteydessä seminaari, joka sisältö on ajankohtainen yhdistyksen jäsenistöä puhutteleva teema.
  • järjestetään ohjausosaamista vahvistavia luentoja, pienimuotoisia koulutuksia, työpajoja ja virtuaalisia aamukahveja
  • rohkaistaan jäseniä jakamaan omaa asiantuntemustaan yhdistyksen verkkosivujen blogissa sekä nostamaan esille ajankohtaisia ohjaustyön teemoja.
  • selvitetään ehtoja ja mahdollisuuksia liittyä jäseneksi kansainväliseen IAEVG- järjestöön (International Association for Educational and Vocational Guidance)

Lisäksi toiminnassa voidaan joustavasti budjetin puitteissa sekä jäsenistöltä tulevien ehdotusten perusteella aktivoida myös muita yhdistyksen tavoitteita edistäviä toimintamuotoja.

3. Yhdistyksen toiminnan kehittäminen

Toimintaympäristön muuttuessa kehitetään toimintaa vastaamaan jäsenten tarpeita. Vuonna 2024 aloitettua vision, eettisten periaatteiden, toiminnan painopistealueiden ja uusien jäseniä aktivoivien toimintamallien ja -tapojen kehittämistä jatketaan. Jäsenistöä otetaan mukaan tähän kehittämistyöhön järjestämällä esimerkiksi työpajoja ja kyselyjä. Lisäksi selvitetään osaamismerkkien käyttöönottoa ja laaditaan yhdistykselle toiminnan käsikirja.

4. Viestinnän kehittäminen

Viestinnän tavoitteena on välittää riittävää ja oikeaa tietoa yhdistyksen toiminnasta jäsenistölle, yhteistyötahoille ja muille ulkopuolisille. Suunnitelmallinen ja tehokas viestintä varmistaa, että yhdistys tavoittaa jäsenensä ja haluttu viesti leviää yhdistyksen seuraajille.

Viestinnän avulla yhdistyksen toiminta tulee tunnetuksi ja läpinäkyväksi sekä innostaa jäseniä mukaan toimintaan.

Vuonna 2025 yhdistys jatkaa sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittämistä työstämällä viestintäsuunnitelmaa, jossa on kuvattu tavoitteet, sisällöt, kohderyhmät, kanavat, työkalut ja resurssit. Jäsenviestinnässä vakiinnutetaan digitaalisen uutiskirjeen käyttö.

Toimintasuunnitelma pdf:nä