Ohjeita Zoomin käyttöön virtuaalikahveilla

Toivomme, että sinun olisi mahdollisimman helppo osallistua yhdistyksemme virtuaalikahveille. Jos siis Zoom on sinulle uusi tuttavuus, tutustu oheisesta linkistä lyhyeen Zoom-opastukseen, Zoom - Joining a Meeting (Youtube 0:53).

Voit ladata mobiililaitteellesi ZOOM Cloud Meetings-sovelluksen, joka mahdollistaa Zoom-kokouksiin osallistumisen mobiililaitteellasi. Löydät sovelluksen Google Play-kaupasta sekä Applen Storesta.


Alla muutama osallistumista tukeva vinkkaus:

  1. osallistu mieluiten Chrome-selaimella, koska se on todettu tällä hetkellä varmimmaksi (ääni ja kuva "kestävät")
  2. klikkaa saamaasi Zoom-linkkiä, niin pääset asentamaan Zoomin vaatiman lisäosan. Tule paikalle n. 10-15 min. ennen tapaamista, niin pääset tekemään tekniset tarkistukset (ääni ja kuva)
  3. käytä mieluiten kuulokemikrofoniyhdistelmää ja valitse rauhallinen tila, jossa pystyt tarvittaessa puhumaan
  4. varaa viereesi myös kännykkäsi tai tablettisi, sillä jos et pääse tapaamiseen läppärillä/pöytäkoneella, niin muilla mobiililaitteilla se yleensä onnistuu. Huomioi kuitenkin mobiililaitteen käytössä, että verkkoympäristön tekniset ominaisuudet ei usein toimi yhtä hyvin kuin läppärillä/pöytäkoneella, mutta jos saat siten ääni-/kuvayhteyden, voit käyttää läppäriä/pöytäkonetta esim. kirjoittamiseen ja/tai työpöydän jakamiseen
  5. ota mukaasi myös virtuaalista kärsivällisyyttä, sillä sitä tarvitaan aina verkkovälitteisessä osallistumisessa.

Kun saavut virtuaalikahveille

  1. kirjoitathan osallistujatietona etu- ja sukunimesi, tämä turvallisuussyistä, kiitos :-). Pääset vaihtamaan nimitietosi viemällä kursorin nimesi päälle (joko videokuvassa tai Participants-listalla), jossa valitse More ja Rename.
  2. voit odotellessa tarkastaa "äänet" seuraavalla tavalla: vie kursori kuvaruudun alareunassa vasemmalta löytyvän mikrofoni-kuvakkeeseen, jonka vieressä on pieni väkänen eli alasvetovalikko. Valitse sieltä Test spearker & microphone. Jos et kuule testiääntä, tarkista että sinulla on valittuna oikea mikrofoni ja/tai sulje ohjelma tai selain ja tule uudelleen tapahtumaan.